Wizy

Do 21 dni bez wizy

Obywatele polscy zwolnieni są z obowiązku wizowego przy pobycie do 30 dni – wymagane jest jedynie okazanie biletu powrotnego lub biletu do innego kraju, dokumentów potwierdzających cel przyjazdu, a także środków finansowych na pokrycie kosztów pobytu (wysokość kwoty na dzień pobytu nie jest określona).

Turyści nie mogą przedłużyć pobytu bezwizowego. Planując dłuższy pobyt, należy wystąpić przed podróżą o wizę, która wystawiana jest przez filipińskie przedstawicielstwa dyplomatyczne i urzędy konsularne na okres do 59 dni.

Przy wjeździe na Filipiny paszport musi być ważny co najmniej 6 miesięcy. Opłata lotniskowa przy wylocie wynosi 750 PHP.

Pobyt do 59 dni

  • dokumenty niezbędne do ubiegania się o wizę na terenie Polski:
    – paszport, ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wjazdu na Filipiny,
    – kopia strony paszportu ze zdjęciem
    – 2 x zdjęcie paszportowe,
    – 1 wypełniony formularz – Uwaga! – podpis na formularzu wizowym musi zostać poświadczony notarialnie!
    – bilet lub rezerwacja lotnicza (w dwie strony)
  • czas oczekiwania na wizę: około 7 dni roboczych
  • czas na jaki wiza jest wydawana: 59 dni
  • Koszt wizy 90 PLN
Arkadia Filipiny